-
SHS > Viden & ressourcer > Kundereferencer > Forlystelser og arenaer > Sikret underholdningen på Liseberg med Integra

Adgangskontrol i Nordens største forlystelsespark

Som en af Sveriges mest berømte rejsedestinationer, med millioner af besøgende og meget personale, der bevæger sig rundt i de forskellige områder og bygninger, på tværs af parken, kræver Liseberg sikkerhed i topklasse. Siden 2005 har Integra systemet sikret bygninger og forlystelser.

lise_kanin_181204_kaninportal_alla

Liseberg - Nordens største forlystelsespark

Liseberg i Göteborg er et af Sveriges mest berømte og besøgte turistmål. Siden starten i 1923 har millioner af besøgende været underholdt i forlystelsesparken, og i 2019 besøgte 3 millioner gæster parken.

Liseberg har opdelt året i tre sæsoner; sommersæson fra april til september, Halloween-sæsonen fra oktober til begyndelsen af ​​november og jul på Liseberg fra midten af ​​november til nytår. I alt 330 fuldtidsansatte og ca. 2300 sæsonansatte i parken i løbet af året.

slanggungan_180627_1

Hvordan startede Integras rejse i Liseberg?

Hans Skeppstedt, Sikkerhedschef og Sikkerhedskoordinator hos Liseberg AB, fortæller hvordan adgangskontrol med Integra systemet, blev relevant for Liseberg:

Lisebergs tidligere adgangskontrol system var uddateret og blev lukket ned omkring 2005, og her afsøgte vi markedet for nye systemer. Da dette skulle ske, havde vi en afdeling, der afsøgte markedet for de sikringssystemer der ville passe bedst til vores behov, men som også var fremtidssikret i form af skalerbarhed, integrationsmuligheder, innovation og udvikling. Her faldt valget på Integra systemet, som opfyldte alle vores krav, og kunne tilpasses til vores specifikke behov.

Hvordan benyttes Integra systemet i Liseberg i dag?
I dag benyttes Integra systemet til alle bygninger og lokaler, hvor Lisebergs personale har adgang, og hvor der skal afskærmes fra parkens gæster. I alt er der ca. 350 kortlæsere i parken, siger Hans Skeppstedt.

 

valkyria_180803_test_7

Muligheden for at indsætte ID06-kort er en stor fordel

En af de mange store fordele ved Integra systemet og de nye BCR-SD G2 kortlæsere, er muligheden for at oprettet ID06-kort* i systemet, siger Hans. Det betyder, at vi kan udvide anvendelsesområdet ved at registrere entreprenører, der er i området, og også give dem midlertidige rettigheder til andre områder. På et år vil mere end et hundrede forskellige entreprenører benytte deres ID06 -kort i vores system.

En anden stor fordel ved Integra systemet, er at det kan benyttes som overordnet sikringsplatform, hvor fx parkens brandalarmsystem fra Autronica, er integreret ind i Integra platformen, så der kun skal benyttes ét system til overvågning og drift af systemerne.

*ID06-kort er et fælles adgangskort som udstedes til alle håndværkere der skal arbejde på byggepladser i Sverige.

liseberg_oceana_overview_2020

Jubilæumsprojektet

Ved Lisebergs sydlige indgang, bygges der i øjeblikket et tema oplevelseshotel. Hotellet bliver ca. 30.000 kvm, og med 457 værelser. Alle værelser har mindst 5 senge, og hotellet kommer også til at inkludere både restaurant og bistro. I samme område, bygges også Oceana, som bliver vandland der kommer til at have åbent året rundt.

Hvilke tanker havde du vedr. sikringssystemer, da du planlagde Jubilæumsprojektet?

Da sikkerheden i den nye del af parken skulle afgøres, indhentede de involverede projektledere oplysninger fra vores sikringsafdeling, siger Hans Skeppstedt. Spørgsmål der blev rejst, omfattede bl.a. hvilken slags system vi har i parken i dag, og om vi selv skulle drive det nye anlæg – eller om driften skulle outsource til en ekstern partner. Vi krævede også, at det evt. nye system, skulle kunne kommunikere med det eksisterende Integra system vi har i dag, hvilket vi er meget glade for, og så der ikke vil være for mange systemer at arbejde i. Beslutningen blev at vi selv sørger for driften, og da personalet bevæger sig på tværs af de forskellige parker, ville den bedste løsning, både sikkerhedsmæssigt, men også driftsmæssigt, at fastholde Integra systemet som vores adgangskontrol og samlede sikringsplatform. Den konstante udvikling og skalerbarheden i systemet, gør det til det absolutte bedste valg på den lange bane, også til den store udvidelse i Jubilæumsprojektet.