-
SHS > Viden & ressourcer > Kundereferencer > Kontorbygninger > Geely Innovation Centre

Geely Innovation Center
Et moderne mødested for nye idéer og visioner

I alt 3.500 arbejdspladser, konferencefaciliteter, restauranter og åbne områder, hvor offentligheden kan mødes og udveksle idéer. Med Integra og Artifex, får Geely Innovation Centre et sikringssystem, der lever op til Geely Innovation Center høje krav om integreringsmuligheder, håndtering af mange mennekser, og ikke mindst et fremragende alarmpræsentation- og administration, samlet i ét system.

Geely Innovation Center
Centrum for visioner og idéer

kortlsare-o-speedgate-m-hand

Geely Innovation Centre

Den globale bilkoncern Geely ejer flere kendte bilmærker. Geelys tilknytning til Göteborg er blevet stadig stærkere, siden Zhejiang Geely Holding blev ejer af Volvo Cars i 2010.

I 2018 blev byggeriet af Geely Innovation Centre på Lindholmen i Göteborg påbegyndt. Som en åben platform, vil centret samle mennesker og virksomheder med mange forskellige baggrunde, og muliggøre interkulturel udveksling, gensidig læring og frembringelse af innovative idéer. Her vil en spændende kombination af restauranter, hoteller, caféer og butikker, møde kontorer og lokaler til konferencer og events.

kortlsare-utomhus_

Projektering og opførelse af et sikkert innovationscenter

Opførelsen af centret er opdelt i et antal etaper, og i starten af 2020 stod etape 1 færdig. Etape 1 består af en bygning på godt 16.000 kvm kontorareal, med i alt cirka 1.000 arbejdspladser. Samtidig med at etape 1 blev færdiggjort, fortsætter projektering og opførelse af de resterende etaper. Hele centret forventes at stå færdigt i 2022.
Kontorbygningerne i centret skal i alt rumme 3.500 arbejdspladser til medarbejdere i Geely-koncernen i Göteborg, samt arealer der er åbne for andre virksomheder og offentligheden.

man-gr-igenom-seppedgate

Behov for et integreret system, der kan håndtere mange mennesker i fleksible rammer

Pierre Oskarsson, sikkerhedskonsulent i Geely, fortæller om baggrundsarbejdet for projektet:
På projekteringsstadiet udarbejdede vi et omfattende undersøgelsespapir, hvor fundamentet var et integreret system (adgangskontrol, tyiveralarm), et overordnet managementsystem med grafisk præsentation, og et integreret kameraovervågningssystem. Disse systemer skulle være en naturlig del i Geely Innovations Centers “smart building” koncept.

Hvad var vigtigt for jer, da I skulle vælge leverandør?
Vi ville finde et “sikringssystem” med beviselig historik med at håndtere komplette sikringsløsninger i høj kvalitet. Det omfattede adgangskontrolsystemer, kameraovervågning, nødalarmer, vagttjenester og alarmcentraltjenester.

entr-mnga-grindar-o-trappa_

Nemme og intuitive kortlæsere, letter indflytningen og hverdagen

Hvilke udfordringer har du oplevet i forbindelse med byggeprojektet?
Tiden har været en stor udfordring, siger Pierre Oskarsson. Geely Innovation Centre er et af Sveriges hurtigste byggeprojekter, så det ville være underligt, hvis det ikke kunne mærkes. Det har til tider været vanskeligt, men det har løst sig, takket være en stærk holdindsats.

Pierre Oskarsson fortæller videre, at medarbejderne oplever flere fordele ved Integra systemet. De nye kortlæsere er både stilfulde, men også meget nemme og intuitive at bruge, hvilket i høj grad letter, når over 1.000 mennesker flytter ind i en ny bygning. Den web-baserede brugerflade, Artifex, gør administrationen og den daglige drift af systemet, både nemt og langt mere overskueligt.